FlexBuy anmelder: MacBook Touchbar

Skrevet af Jesper Feddersen

Udgivet 29.07.2020

Apple MacBook Pro Touch Bar

Spørgsmål om Apple nogensinde lancerer en MacBook med fuld touchscreen, forbliver en gåde. Det er flere gange blevet udtrykket at hele essensen af en MacBook er at man hviler hænderne på overfladen, og det ikke giver mening at skulle løfte armen for at trykke på skærmen. Men når Apple kan se deres konkurrenter som Microsoft, der gang på gang lancerer deres Surface-computere, som har touchskærm, og fungerer som både en iPad og en computer. Så derfor måtte apple, før eller siden, lancere touch-funktioner på deres MacBooks. Resultatet er at finde på Apple MacBook Touchbar Pro, hvor man har byttet kontrolpanelet, som man finder i toppen på ældre MacBooks, ud med en multifunktionelt touchbar. En funktion som flere har kaldt “en unødvendig måde at få prisen til at stige på”. I FlexBuy vil vi prøve at give vores take på det, og finde ud af om det er en funktion der gavner mere end den skader.

Apple Macbook Pro Touchbar i praksis

Touchbaren ændrer sig hele tiden, alt efter hvad du laver. Redigerer man videoer kan man nemt navigere frem og tilbage i videosporet, i Photoshop kan man redigere værktøjerne, og skal man sende mails kan man ændre teksten, få ordforslag, sende selve mailen og meget mere. Jeg har arbejdet med touchbaren i et stykke tid nu, og personligt synes jeg i starten, at det var forvirrende med den touchbar i toppen. Man oplever ofte at teknologi kan blive så smart, og fyldt med så mange funktioner, at man får svært ved at navigere rundt i det. Men der gik ikke lang tid før jeg begyndte at bruge touchbaren på en naturlig måde - det vil sige, at jeg gik fra at se det som en ‘gadget’, til at se det som et værktøj. Specielt når jeg har arbejdet i Photoshop har jeg nydt touchbaren. Laver man en fejl, og vil fortryde, så viser touchbaren hvordan dit billede har set ud i tidligere eksempler, og så kan man hurtigt vende tilbage til det. Bruger man pensel værktøjerne, så er det touchbaren god til at hjælpe med at indstille størrelse, hårdhed, farve osv. Eller hvis man hører musik, kan man styre rundt sangen på et sangspor i touchbaren, hvilket giver gør det hele nemmere hvis man skal høre noget specifikt, skifte sang eller sætte festen på pause - uden at man skal gå gå væk fra fanen man sidder og arbejder i. Er der apps eller funktioner man bruger oftere end andre, så er der mulighed for at man kan sætte sit eget personlige præg og skræddersy touchbaren så det passer til dine præferencer.

Nødvendig eller ikke nødvendig?

Apple Macbook pro Touchbaren, er uden tvivl en fed funktion. Men er den nødvendig? Nej, det er den nok ikke. Men det er en funktion som gør at små ting bliver nemmere, og hvis man lærer at bruge touchbaren i sit daglige virke, så vil man helt sikkert se det mere som et værktøj, end en gadget. Det er ikke svimlende med roser man kan give touchbaren, men man skal heller ikke være meget tech-nørd, for at være fascineret af de mange funktioner der følger med touchbaren. Alt i alt er touchbaren en rigtig fin opgradering til MacBooken - som også åbner lidt op for fremtiden for Apple Mabooks. Måske vi en dag ser en MacBook Pro med tocuhskærm?