Med en arbejdsuge på fire dags forventes der meget af de ansatte. Før ordningen blev indført, havde medarbejderne mulighed for selv at vælge, hvornår de ville møde, eller om de ville dele dagen op i to og arbejde om hjemme om aftenen. Det er det slut med nu.
- I takt med, at vi arbejdede mere og mere sammen, så var det meget ineffektivt, hvis man ikke vidste, hvornår folk kunne samles. Så hvis du skal til tandlæge, læge eller frisør, skal du gøre det om fredagen. Det er ikke noget, vi holder øje med, men folk respekterer det, fortæller Andreas Bødker og tilføjer:
- Vi valgte, at det var fredag, vi skulle have fri, fordi fredag rigtig mange steder let bliver en ineffektiv dag. Folk er i weekendhumør, og nogle gange går man måske en time tidligere. Så fredag var der nogle timer, vi alligevel ville have tabt, som vi hentede hjem.
I implementeringsperioden fandt Abtion-chefen også ud af, at der kan være mange små forstyrrelser, når man sidder og arbejder. Så en af opgaverne blev at få folk ind i et koncentrationshul uden forstyrrelser. Derfor arbejder alle nu 25 minutter, hvorefter de har fem minutters pause. En lille lampe på siden af computerskærmen indikerer med et rødt og grønt lys, om man arbejder eller holder pause. Efter samme princip skal alle notifikationer også være slået fra. For det forstyrrer koncentrationen.
Når der skal afholdes møder, er der også sket en enorm ændring. Før i tiden var det måske mere kutyme at afsætte en time til møder. Nu skal de som standard vare 20 minutter. Det gør, at sandsynligheden for, at man når det, mødet drejer sig om på 20 minutter, er større.
- Inden skal man have en klar agenda for, hvad formålet med mødet er. Det interessante er, at når man sidder og skriver, hvad mødet skal handle om, så kan man opdage, at mødet faktisk er unødvendigt. Nogle gange kan du bare spørge Mads om det her og Peter om det her, og så behøver du egentlig ikke mødet, forklarer Andreas Bødker.