Ejer har sit kontor i køkkenet og vil skabe en kultur der tiltrækker dygtige medarbejder

I Vejle har den festlige virksomhed MySelfie deres base. MySelfie er startet af Thomas Peder Bennedsen og Peter Lynggaard, som begge kommer fra en fortid i det festlige miljø, hvor Thomas driver DJ-virksomheden Thunder Power og Peter er tidligere danser. Den festlige mentalitet har drengene taget med ind i iværksætteriet, og sigter efter at skabe en virksomhedskultur hvor strukturen er flad, medarbejderne nyder livet og ikke mindst at man aldrig sukker inden man møder ind på arbejdet.

Skrevet af Jesper Feddersen

Udgivet 06.10.2020

Vores energi og kultur i virksomheden er helt sikkert det som driver MySelfie. Vi har nok den fladeste struktur der overhovedet kan eksistere. Peter som er majoritetsejer sidder i vores tekøkken og har kontor der, fordi de andre pladser er optaget. Han har den absolut dårligste kontorplads. Og ellers sidder vi bare side om side. Hvis nogen får en ide, så klapper vi nærmest i hænderne, og så eksekverer vi den med det samme - så bliver vi enige om bagefter om det var en god eller dårlig ide. God energi gør ikke bare at vi synes det er fedt at gå på arbejde hver morgen, for jo det gør det, men med virksomhedsmæssige briller, så gør det her også at vi helt automatisk tiltrækker medarbejdere, som vil arbejde sammen med os. Folk som vil kunne bidrage til virksomhedskulturen, folk som synes at arbejde kan være sjovt og folk som forstår at nyde livet. Det har sine fordele, men det har sikkert også sine ulemper. Så selvom vi sagtens kunne holde lange jobsamtaler, og finde ud af at en person vil kunne passe ind i kulturen, så er det langt vigtigere at finde ud af om personen vil være glad i arbejdet. Så når vi ansætter folk, laver vi en DISC analyse, og har en konsulent på for at hjælpe os. Det gør vi ene og alene af den grund, at vi ved, at hvis ikke vi ansætter den rigtige person til den rigtige stilling, så bliver personen ikke glad for at arbejde. Vi skal vide om de er det rigtige match jobbet, fordi det er nemt at snakke med dem, og sige "du vil passe perfekt ind", men hvis ikke arbejdsopgaverne passer til personen, og hvis ikke personen bliver motiveret, og bliver høj af at lave lige præcis det de skal lave, så mister de noget af deres livsgnist - det er det værste der kan ske. Det har vi virkelig lært på den fede måde, og vi har haft stor succes med det. Det er også et godt værktøj til at ansætte folk der er anderledes end dig selv. Hvis man spejler sig for meget, og siger "vi to synes de samme ting er sjove, og det er mega fedt - og det kunne være vildt fedt hvis du kom... men gider du lige lave regnskabet" - så har jeg ansat en ligesom mig, som vil hade at skulle lave regnskab og det fungerer ikke i praksis.

Med de her værktøjer, så kan vi finde ud af hvem der vil elske at lave regnskab for os, så derfor skal personen naturligvis lave det. Det går vi meget op i. Det er den bedste investering vi nogensinde har lavet, altså, at investere i at teste folk, og analysere dem. Sådan får vi den størst mulige succesrate i at gøre dem glade. Det er logisk, og ikke noget som gør os til en innovativ virksomhed på den front, og det er noget alle virksomheder i bund og grund godt ved. Vi havde en utroligt fed oplevelse, hvor vi virkelig mærkede hvor stor en betydning en god virksomhedskultur har. Vi havde en fuldstændig katastrofal opdatering på vores enheder. Altså en sikkerhedsopdatering der gik galt. Den gjorde at alle MySelfie’s skulle tjekkes inden de skulle bruges. Vi kunne godt regne ud at hvis ikke de blev tjekket, så ville vores kundeservice få alt for travlt på aftenen, og så kunne det være at der var nogle kunder der ikke kunne komme igennem - og det ville vi ikke risikere. Da vi finder ud af det fredag formiddag, så vælger alle vores ansatte at blive. De bliver helt indtil sent om aftenen, uden at vi skulle bede dem om det. Nogle af dem var endda ude og køre lørdag og søndag, for at hjælpe kunder. Ingen af vores kunder opdagede, at der var noget galt, og det kan vi kun takke vores medarbejdere for. Jeg tror det jeg vil frem til er at når folk først forstår at et arbejde ved MySelfie er mere end bare at møde fra 8-16. Det er mit indtryk at vi har pisse god energi. Personligt ser ikke et arbejde som et arbejde - jeg ser det som 30% af mit liv, og hvis ikke 30% af mit liv er sjovt, så skal det nok også gå ud over de resterende 70%. Hvis man ikke har det sjovt, så spilder du bare dit liv - og dit liv er det mest værdifulde vi kan komme i tanke om. Det er så bund simpelt. Vi er endt i en kultur hvor at alt for mange går på arbejde, og efterlader deres hovede i omklædningsrummet, og så laver de deres 8 timer, og så går de hjem og "nyder" livet - og så ser de frem til weekenden. Mine medarbejdere må naturligvis også gerne glæde sig til weekenderne, men jeg vil gerne lave en virksomhed, hvor vi gør de 30% til 30% hvor man har det sjovt på vejen. Og at man om søndagen ser frem til at komme på arbejde, i stedet for at man sukker over at mandagen nærmer sig.